Igår da vi var i Hornbæk, lavede jeg for 1 gangs skyld mad, normalt er det jo min kære svigermor. Men hun havde ikke noget mad på lager og slagteren havde lukket...intet problem tænkte jeg.. jeg skal nok lave noget lækket.
Så op ad fryseren tog jeg et par svinemørbrad.
Denne svinemøbrad ala Italia er en fyldt mørbrad.
Normalt bruger jeg østershatte og eller Portobello svampe men lige nu er det jo kantarel tid...
Så jeg købte en store bakke med 500 gram.
1 afpudset svinemørbrad
1 pakke Parma skinke (alt lufttørret kan bruges)
1 lille bundt hk persille
2-3 fed hvidløg
svampe efter sæsonen.
8-10 soltørrede tomater.
Hakkede svampe, persille, hvidløg og soltørrede tomater svitses let på en pande men meget lidt olie, bruger du Soltørrede tomater i Olie behøves intet olie.
Så op ad fryseren tog jeg et par svinemørbrad.
Denne svinemøbrad ala Italia er en fyldt mørbrad.
Normalt bruger jeg østershatte og eller Portobello svampe men lige nu er det jo kantarel tid...
Så jeg købte en store bakke med 500 gram.
1 afpudset svinemørbrad
1 pakke Parma skinke (alt lufttørret kan bruges)
1 lille bundt hk persille
2-3 fed hvidløg
svampe efter sæsonen.
8-10 soltørrede tomater.
Hakkede svampe, persille, hvidløg og soltørrede tomater svitses let på en pande men meget lidt olie, bruger du Soltørrede tomater i Olie behøves intet olie.
Dernæst fordeles blandingen på mørbraden og den beklædes med parmaskine og bindes med madlavingsnor for at holde på saft og skinken.
der er fint hvis der bliver noget af svampe blandingen tilbage det kan nemlig med fordel bruges til sovs.
Mørbraden steges i ovnen i et fad i ca 20 min alt afhængig af størrelsen.
Sovsen laves af resterne af svampeblandingen.
lidt rødvin tilsættes efter behag jeg brugte vist ca ½-1 dl.
Tilføj lidt salt og peber.
til sidst brugte jeg Milda's 4% madlavnings fløde, og en anelse kulør blev tilsat.
Tilbehøetr i dag var let kogte asparges, nye opgravede kartofler, tomat salat med masser af hvidløg.
Beklager anretningen men farmor har ikke så meget fixt udstyr i sommerhuset til at gejle med ;O)
Endvidere var der lidt ciabatta flutes med min populære kryddersmør som alle er vilde med.
1 pk smør
4-5 fed hvidløg
alt godt fra krydderurtebedet.
(hos mig er det bredbladet persille, Oregano, timian, rosmarin, samt basilikum)
10 Soltørrede tomater.
alle tingene på nær smøren hakket i hakke maskine, hvis ikke så hak det hele fint i hånden.
Dernæst røres det sammen med smøren.
Der kan med fordel fryse halvdelen ned.
Men vent med det før du kan se hvor meget der er tilbage efter maden ;O) for den plejer ,at være populær...
Mums nu blev jeg sulten!! ihh... altså, hvor blev jeg sulten.
SvarSletHa´en dejlig aften
Knus Susi