Så gik endnu en uge og endnu en weekend. med en masse arbejde og weekend hygge.
I denne weekend kom efteråret jo for alvor, selvom solen dog har tittet frem, har det dog regnet, blæst en del og været gråt ind imellem, det betød, at jeg pillede de sidste tomater af mine kæmpe tomat planter, jeg har haft for første gang ude på vores syd vendte terrasse.
Med den elendige sommer vi har haft, har vi jo først høstet i august/ september måned. Min far har lært mig, at de grønne kunne pakkes i avis papir og efter en uge var de røde, så det har jo hjulpet lidt når solen nu har manglet.
Idag var der så mange grønne tomater og hvad gør man så med dem...bom bom.......ringede til min mor og hun sagde så, at dem kunne man sylte, det havde min mormor gjort rigtig meget, da min mor var barn....så jeg måtte på nettet og her faldt jeg meget nemt over denne BLOG ,da jeg læste opskriften igennem, lød det bare SÅ nemt og Lækkert.....Der var noget med kanel og Vanille lige mig...
namme nam.....
frisk plukkede grønne tomater
glæder mig til at smage
til et godt ostebord
lækker duft......
Opskriften er klippet og sakset herfra
Syltede grønne tomater
1 kg grønne tomater
Eddikelage:
5 dl vand
5 dl lagereddike
Syltelage:
1/2 l eddikelage
500 g lyst rørsukker
korn af 1 stang vanilje
1 kanelstang
atamon
Skyl tomaterne, tør dem og prik dem med en gaffel. Kom vand og eddike i en gryde og kog op. Tilsæt tomaterne og kog i ca. 5 min. Tomaterne skal være dækket af lagen. Tag tomaterne op med en hulske.
Hæld 1/2 liter af eddikelage i en gryde og tilsæt sukker, vanilje- korn og stang og kanel. Kog lagen op. Tilsæt tomater og lad dem koge ca. 10 min. Tag gryden af varmen. Tag tomaterne op med en hulske og fordel dem i atamonskyllede sylteglas. Kog lagen op, skum af og tilsæt atamon. Hæld lagen over tomaterne og luk glassene til.
ELSKER SYLTEDE GRØNNE TOMATER :))
SvarSletSavle savle.....
Bop .......
Hei!
SvarSletDette så utrolig godt ut og veldig dekorativt på glass:)
Klem Merete
Jeg gjorde det samme i sidste uge :-) Jeg bruger næsten sammen opskrift - dog tilføjer jeg en stjerneanis og 3 nelliker og undgår Atamon, da nellikerne konserverer.
SvarSletKh Lotte
Mums.. det ser lækkert ud.
SvarSletDet må jeg prøve en dag.
Håber du har det godt søde..
Ha´en dejlig dag
Knus Susi
kære susi
SvarSletDet har jeg bare alt for travlt :-(
knus Tine
Uhmm, de ser da bare lækre ud, jeg har aldrig smagt syltede tomater dem må jeg prøve en dag.
SvarSletKnus Anja