søndag den 31. juli 2011

En dejlig gave

Jeg har fået en rigtig dejlig gave idag, fordi jeg har passet genboens drivhus og vandet deres have i de 3 uger de har været på ferie, så ud over de dejlige ting jeg har kunne høste i drivhuset fik jeg så lige denne dejlige emalje gryde i en rigtig dejlig lyseblå farve min yndlingsfarve...den er så FIN og jeg syntes bare den er så flot.
Tænkte først på det lignede en af de belgiske muslinge gryder, som de serverer muslinger i når man er på restaurant.
Men den går jo fint til pasta også. Den kan også bruges til induktion så det passer lige til køkkenet.
Den er 1.5 L stor,så fin med håndtaget i den ene side.

Nyt gammelt strygebræt

Sidste lørdag da vi kørte hjem fra Sommerhuset i nordjylland. Kørte vi forbi Susi Rydahl i Farsø, som har bloggen Velkommen til indretning med farver -en rigtig dejlig blog -(besøg den HER), hos Susi havde jeg købt et gammeldags træ strygebræt.
Du kan se herunder hvordan det så ud før jeg malede det.
Efter grundig slibning. Har jeg  herefter grundet det med 2 gange hvid og slut malet det med en hvid med lidt glans.
Betrækket er skiftet er jo nemt at skifte det er jo hæftet på med hæftekramper.
Sådan kom det færdige resultat til at se ud.
Betrækket der er på er hør

lørdag den 30. juli 2011

Mit FANTASTISKE loppefund

Vi har været en tur hos farmor og Bedstefar i deres sommerhus i Hornbæk som altid er det fantastisk at være der.
Idag da vi var nede i byen var der loppemarked, det er der hver lørdag, men denne gang var der hele 3 stader med fransk nips (ting man ikke kan leve foruden) Der forelskede jeg mig i en flot flot lysestage, en fantastisk fransk kirke stage med hele 5 opaline blomster. Jeg har ledt med lys og lygte efter en der havde lidt mere end 2 blomster på og var rimelig i pris. Jeg gik rundt om den mange gange inden jeg kigge på prisen....1700,- det var jo ganske "billigt" normalt ligger disse jo noget højere især når der er hele 5 blomster på. Jeg snakkede lidt frem med damen, der havde denne (tja hun havde jo flere) men ikke som denne..Hun fortalte, at de boede i deres sommerhus i Hornbæk om sommeren og resten af året i Holland, så hun har nemmere til Frankrig, hvor denne er fra. Hun sagde så, at hun kunne se jeg var helt forelsket i den, så hun ville gerne sælge mig den til 1500,- puha tænkte jeg og fik helt hjertebanken...jeg sagde til hende om hun kunne holde den i 5 min, så henter jeg penge og forhåbentlig et ok fra manden. Heldigvis vidste han jo hvor længe jeg har søgt efter en så han sagde okay.
Så her kan I se mit smukke fund.
Som altid er det skønt, at komme i sommerhus, også selvom det kun er for en enkelt dag, for Farmor og Bedstefar er jo oppe i årene 74 og 79 år, så der er jo gang i den, når vi kommer alle 4.
Vi startede som altid dagen med kaffe, dernæst bød det dejlige solskin til en gåtur på stranden, for at kaste med sten. Oliver elsker at kaste sten ud i vandet, han kan blive der hele dagen hvis det stod til ham. Heldigvis er der kort dertil en gåtur på 15 min igennem plantagen også er vi ved stranden. Det blæste godt dernede så det var godt vi havde taget Olivers nye drage med, den kom hurtigt op.
Bagefter var det hjem til farmors lækre frokost, efter endt frokost, cykelede vi en tur til Hornbæk, Oliver Anders og jeg, mens Mille tog sig en lur -det gjorde farmor og bedstefar vist også...
Det var en dejlig tur, vi var forbi den nye bager, Anders skulle lige se den, han havde bygget om. Dernæst cyklede vi videre ned til Ilse Jakobsens butikker. Jeg måtte jo lige ind, skulle jo snuse og røre ved hendes lyseblå gummistøvler, de er så FINE...men til 900 kr.... jeg har jo et par sorte...og et par råhvide....men lyseblå er jo min ynglingsfarve...
Dernæst cykle vi ned til havnen, der var havnefest, så der var gang i den, men jeg skulle jo lige forbi havnekiosken og have det nye Vakre hjem. Da vi kom tilbage slængede jeg mig på græsplænen, mens Anders og Oliver øvede fodbold finter...
Dagen sluttede med lækker kogt hamburgryg og nye kartofler og gulerødder, samt Hansens Vanille is med friske hindbær..uhmmmm det kunne ungerne bruge.
Imorgen poster jeg et par billeder af sommerhuset.
Posted by Picasa

fredag den 29. juli 2011

Lækker smoothie

Efter en lang traske dag i Tivoli, havde jeg simpelhen lyst til en dejlig kold smoothie hertil aften.
Jeg er blevet helt vild med smoothies.

Her kommer opskriften på en dejlig frisk smoothie til 2 personer.

2 dl æblemost.
200 g mango gerne på frost.
200 g Jordbær
Frisk ingefær
Frisk mynthe

Bruger du frisk frugt tilsæt da isterninger.

Det hele blendes og hældes på højeglas.
Har pyntet med Mynthe samt blå fra haven.

Jeg er blevet smadder god til at have frisk ingefær i mit køkken det smager himmelsk i smooties sammen med mynthe som jeg har plantet i min have fordi vi også godt kan lige en Mojito engang i mellem. Samt mynte kan bruges i desserter også.

Har du ikke æblemost på lager kan mælk fint bruges det samme kan Appelsin Juice.
hvis I har lyst og elsker Vanille så kan der tilsættes 1 tsk fuld.



De sidste ferie krampetrækninger

Så tæller vi de sidste feriedage, vi har haft en skøn ferie selvom vi har haft blandet vejr heldigvis var vi jo heldige i sidste uge i Jylland med godt Vejr.
I denne uge har det kun været få regnbyger forbi. Vi har da cyklet til Solrød en dag der var  6,4 km hver vej, samt til Køge en anden dag der var også 6 km hver vej, Oliver klarede det så flot på sin nye cykel og Mille tja hun hyggede sig fint i cykeltraileren.

Idag var vi i Tivoli med ungerne samt min bror og hans kæreste og deres datter Madeline. Det var en dejlig tur vi var heldige med vejret. Oliver var glad for Onkel var med, for han gad jo prøve alle de vilde ting. Da vi var i Tivoli, så jeg til min store overraskelse, at Special købmanden havde åbnet en butik derinde. Så jeg gik lige på inspirationsjagt....Jeg har jo længe haft i tankerne, at jeg skal i gang med at lave Popcakes. Sidste nye Kage hit. Mille bliver jo 2 år til Oktober, så jeg havde tænkt mig, at lave nogle fine nogle til hendes fødselsdag ala disse:

Hos special købmanden i Tivoli fandt jeg så Candy melts, som er det flotte farvede chokolade.
Jeg købte disse ting derinde:
Lyseblå og lyserøde Candy Melts samt slikpinde.
Du kan besøge special købmanden onlinebutik HER
Nå jeg går igang med at lave popcakes skal jeg nok poste opskriften.



torsdag den 28. juli 2011

En heldig vinder

I dag har jeg simpelhen været super heldig og vundet en ny cykel.
Jeg havde egentlig glemt at jeg for ca 14 dage siden nede i vores lokale super brugs. Deltog på en konkurrence de havde lavet pga rabat på nutella (vist nok noget med 400 g glas). Jeg deltog fordi man kunne vinde en rejse til Mallorca og hvem kunne ikke tænke sig det med denne danske sommer...Nå men jeg gættede på at Candel Evans ville vinde dette års tour de france- og det gjorde han som bekendt.
Så de ringede fra brugsen, at jeg havde vundet en cykel. Jeg blev helt forvirret, men skyndte mig ned og hentede den. Her er billedet af den. Den er super flot. Dog har jeg nu pillet kassen af foran samt nutella klister mærket og den har fået en pileflet kurv på.
Den er super retro og den er fin ned til mindste detalje, også er den nutella farvet.

søndag den 24. juli 2011

Hjemme fra ferie

Hej alle,
Ja jeg regnede med at jeg kunne opdatere bloggen fra sommerhuset hver dag men der var simpelhen så dårligt netværk, så derfor en ufrivillig pause fra bloggen.
Vi har som sagt været i sommerhus ved Helberskov, Als helt oppe ved udmudningen af Marigaer fjord og kattegat. Det var et dejligt sommerhus til 8 pers. Vi havde inviteret min lillebror, hans kæreste og deres lille datter Madeline, samt min mor og far med.
Så vi var 9, 6 voksne og 3 børn. os med børn boede indenfor og mine forældre havde et aneks. Sommerhuset var flot instand sat, der  manglede intet der var legeplads, bålplads stor have, 3 grill, Bonfire til bålstedet, pandekage pander til bål, snobrødspinde, alt mulig udendørs legetøj, en masse legetøj inden for DVD afspiller. I haven var et rigt fugle live med fodder kasser og adskillige rugekasser, endvidere var der egern fodder kasser og der var mange egern i haven så hyggeligt. Vi havde også besøg af fasaner og harer.
Selvom det Danske vejr ikke viste sig fra sin bedste side havde vi kun regn halvdelen af søndagen (den 17 juli) og i fredags den 22 jul.
Ferie startede med en tur med LEGOland med 2 lego entusiaster herhjemme er det jo noget vi gør årligt.
Da vi kom til sommerhuset var mormor og morsi (morfar) allerede kommet så de havde lavet mad.
Søndag regende det jo så der var brætspillene fremme, vi spillede danmarksspillet og det syntes Oliver var sjovt selvom hans far måtte hjælpe ham med spørgsmålene. Om eftermiddagen kom Onkel Rune (min lillebror) Christina og Madeline. da vejret midt på eftermiddagen blev fint spillede vi croket i haven, Oliver havde lavet banen som gik rundt om huset.
Vejret var fint om aftenen så vi lavede bål på bål pladsen.
Mandag gik den til verdenskortet lige uden for Hobro, tirsdag var det Madi 1 års fødselsdag og jeg startede morgen med loppemarked, Jeg fik ikke købt noget til mig selv men kun ungerne. Mille fik en paraply klapvogn til dukken og Oliver og farmand fik 1,5 kg LEGO. om eftermiddagen kom christinas mor og far og var med til at fejre deres eneste Madi fødselsdag. Onsdag var vi i Djurssommerland og torsdag sejlede vi på Mariager fjord og kørte med Veteran tog. Fredag var vi mest inde dog blev det en lille tur med ungerne til Øster Hurup (østkystens svar på Løkken og Blokhus)
 Her under et par stemings billeder
Ungerne på jagt efter skovhindbær
Lækre snobørd og marshmellows

Puha det er lidt varmt far

Mors lille Diva

Den lille hjuldamper vi sejlede med


Det flotte damptog vi kørte med igennem det smukke landskab

Milles Yndlings sommerbeskæftigelse
Et egern med hånden nede i foderkassen

Jeg ligger flere billeder på senere også af hvad vi har købt med hjem.





fredag den 8. juli 2011

FERIE FERIE FERIE

Ferie, ferie, ferie,


slap nu af, du har fri og syng en glad melodi.


Op mod solen ler jeg,


den vil skinne til ferien er forbi....
Endelig blev det vores tur til ferie...
Vi har hentet Oliver i Hornbæk hvor han har været på ferie hos farmor og bedstefar i deres dejlige sommerhus.
Han var rigtig glad for at være deroppe og blive forkælet samt få alle de is han kunne spise...
Dog savnede han Mille og sin mor og far, så han var også en glad dreng at få med hjem.
Der har været tryk på på arbejdet i denne uge pga vandskaderne i KBH.Så jeg har ikke været på bloggen så meget som jeg gerne ville.
Men en sydag det blev det da til i denne uge. Denne gang var det vores lille Niece Madeline som skulle have lidt tøj, hun bliver snart 1 år så ud over et dejligt hæklet tæppe fra Sebra, så får hun også lidt fra Faster.
Her er et par billeder fra sydagen
Søde pludder bukser med smock. Jeg har købt en fin mørk pink bluse der passer til.
Fleecejakke med applikeret sommerfugle, mangler dog lynlås og blive lagt op.
På ryggen en fin uge.




fredag den 1. juli 2011

Ugens sydag

Ugens sy dag blev til lidt vinterligt til mig...
Jeg har for lang tid siden klippet til en lang frakke i uld til mig selv...den har bare ligget i skabet klippet og jeg har ikke rigtig gidet at lave den færdigt. Men så fik jeg en ide at klippe ærmerne lidt kortere også lege med vandopløslig vlies. Det har jeg prøvet for nogle år siden.
Det man gør er at man finder en masse afklip/rester i de farver man gerne vil have, blonder kan også bruges.
Så ligger man det på vliesen også syr man i alle mulige retninger. Nå man syntes det er syet rimeligt fast, så putter man det i vand og vliesen opløses og du har nu kun selv "stoffet" med resterne. Nu kan det bruges til lige hvad man har lyst til. Her har jeg brugt det til ærmer...
Forneden har jeg også lavet et stykke som skal på. I kanten rundt om hætten har jeg sat en fin gammel blonde fra en dug.
Jakken er ikke helt færdig men jeg leger med tanker om et monogram bagpå med vores initialer. Samt nogle lommer og et fedt bælte. Så den skal gøre færdig næste gang vi skal sy.
Imorgen lørdag skal vi til Ballerup, der ligger noget der hedder stofsalg. Det er 1000 m2 fyldt med stof, så nu må vi se om det er noget.
Her under desværre et ikke helt så godt billede af min frakke so far. og dernæst et lidt bedre billede af ærmet.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...